E-mail

Woensdag 20 april 2022: Debat Cultuur & Campus in Kunstcentrum Charlois

Woe. 20 april 2022

Debat Cultuur&Campus
door: Een Kunstcentrum in Charlois

Samen met Cultuur&Campus organiseert Een Kunstcentrum We <3 Charlois: een gesprek over het programma en de ruimtelijke opzet van de Cultuur&Campus in relatie tot de buurt, wijk en Zuid, om zowel  de korte termijn als de lange termijn in beeld te brengen. Wat zoeken we in een cultuur en campus in Oud Charlois? Wat zijn de plannen van gemeente Rotterdam, Willem de Kooning, Codarts en de Erasmus Universiteit op de toekomstige locatie en hoe zorgt het programma voor de aansluiting bij de mensen in de omliggende wijken?

Saskia Pothuis (Gemeente Rotterdam) en Jeroen Chabot (WDKA) zijn te gast en zullen spreken over de maatschappelijke ontwikkeling en het vernieuwende onderwijsconcept. Moderator Dominic Schrijer zorgt voor interactie met het publiek.  

Locatie: Een Kunstcentrum, Kaatsbaan 8, 3082 DP Rotterdam.

Tijd: 20:00-21:30, inloop van 19:30

Aanmelden: De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.

Een kunstcentrum is een initiatief van bewoners van Charlois, gericht op het versterken van kunst en cultuur in Rotterdam Zuid. Een plek waar de pluriforme cultuur van Zuid zichtbaar wordt gemaakt in de vorm van maandelijkse activiteiten georganiseerd door vrijwillige deelnemers. Een kunstcentrum werkt in en vanuit een pand in Oud Charlois (het vroegere raadhuis aan de Kaatsbaan 8 / Charloisse Kerksingel 2). Een kunstcentrum is een organisatie die professionele kunstenaars, vrijetijdkunstenaars, culturele organisatoren, buurtbewoners en geïnteresseerden in kunst en cultuur bij elkaar brengt.